Селекционерът на камерунския национален отбор Ригоберт Сонг вярва, че тимът е способен да победи Бразилия в петък и да преодолее груповата фаза на Мондиал 2022.

Отборът на Камерун има само една точка след равенството 3:3 със Сърбия и се нуждае от успех срещу вече класиралия се тим на Бразилия, за да има шанс за осминафиналите. Единствената победа на Камерун срещу Бразилия е на Купата на конфедерациите през 2003 година във Франция.

"Камерун е побеждавал Бразилия преди. Така че не е невъзможно да го направим отново", каза Сонг на пресконференцията преди мача.

"Имам голямо уважение към Бразилия, но във футбола се получават изненади, всичко е възможно. И затова съм твърдо убеден, че сме способни да спечелим", каза Сонг.

Камерун не е преодолявал груповата фаза на световни първенства в последните 16 години. Тимът загуби всичките си мачове в групите през 2010 и 2014 година. 

"Знаем, че утре не ни чака разходка в парка. Ще бъде много вълнуващ мач. Готови сме за битката. Готови сме да дадем всичко от себе си", коментира още треньорът на камерунците.