Нападателят на Тотнъм и Бразилия – Ричарлисон, взе отношение по повод изказване на Килиан Мбапе отпреди близо година. Тогава звездата на френския национален отбор и ПСЖ заяви, че южноамериканският футбол е по-слаб от европейския.

Бившият играч на Евертън даде интервю за YouTube канала на журналистката Изабела Паляри, в който защити футбола на родния си континент.

 „Южноамериканският футбол е много труден за игра, играе се на голяма надморска височина - например в Боливия. Както виждате, това е много трудно".

„Бях част от отбора и много страдахме, за да се адаптираме. Всеки може да говори каквото иска. Както в Южна Америка има слаби отбори според Мбапе, така и в Европа има такива. Мисля, че няма значение, няма какво да говорим“.

„Независимо дали на тренировки или на мачове, независимо дали ни харесва или не, ние сме футболисти и работим на високо ниво и не искаме да получим контузия, която да отнеме мечтата ни да играем на Световно първенство. Така че ние се стараем да бъдем по-внимателни, защото мечтата ни е да играем на Световно първенство и малко ни е страх“, завърши острието на „Селесао“.