След страхотното си представяне на Световното първенство в Катар, където завърши като носител на „Златната обувка“ с осемте си попадения, Килиан Мбапе отново бе силно свързван с трансфер в испанския и европейски шампион Реал Мадрид. 24-годишната суперзвезда беше много близо до това да се присъедини към „Лос Меренгес“ миналото лято, но в последната минута реши да подпише нов договор с Пари Сен Жермен.

Въпреки това, още преди Мондиал 2022, имаше множество информации, че нападателят се чувства разочарован от това, че от клуба не са изпълнили обещанията си при подновяването на контракта му и това е достатъчно, за да го накара да поиска да напусне.

95 снимки

Тези спекулации се засилиха още повече след брилянтното му представяне на Световното първенство. Но според журналиста на „Marca“ - Хосе Феликс Диас, Реал Мадрид няма абсолютно никакви намерения да поднови интереса си към Мбапе. Той заяви в „Twitch“, че „Лос бланкос“ не възнамеряват да преследват отново френската суперзвезда, тъй като смятат, че нещата са отишли ​​твърде далеч миналото лято.

Вместо това на „Сантиаго Бернабеу“ искат да използват парите, които биха похарчили за Мбапе, за да подпишат с други основни цели. В този момент нов полузащитник се разглежда като основен приоритет за Реал, като опциите са сведени само до две.

60 снимки

Смята се, че Джуд Белингам от Борусия Дортмунд е цел №1, а веднага след него се нареджа избраният за Най-добър млад играч на Мондиала в Катар - Енцо Фернандес от Бенфика. Нито един от двамата не се очаква да излезе евтино, като Фернандес има освобождаваща клауза от 120 милиона евро, докато цената на Белингам също се твърди, че е в същия район.

Реал Мадрид обаче планира да похарчи сериозна сума за един от двамата полузащитници през следващото лято и на този етап не обмисля трансфер на Мбапе.