Списъкът с футболисти, съблазнили Реал Мадрид на световно първенство, се увеличава на всеки четири години, припомня мадридският в. „Ас“. Белият клуб, както всички грандове, насочва поглед към най-голямата витрина на футболната планета в търсене на злато. Зад ъгъла е зимният пазар, където Мадрид не е свикнал да лови риба, и с комплектован състав, раздвижването се очаква през лятото. В списъка си съгледвачите включиха няколко млади футболисти, които се откроиха: Джуд Белингам, Коди Гакпо, Енцо Фернандес, Йошко Гвардиол и Гонсало Рамос са някои от тях.
 
Джуд Белингам (19 години, Англия, Борусия Дортмунд)
 
Обявяван е за сигурна покупка през 2023 г. за обновяването на халфовата линия, което започна с Камавинга и продължи с Чуамени. Полузащитникът на Дортмунд няма да е евтин - от Германия го оценяват на минимум 150 милиона евро, в наддаването ще упорства и Ливърпул. 
 
Енцо Фернандес (21 години, Аржентина, Бенфика)
 
Алтернативата на Белингам. Енцо Фернандес ще си тръгне от Катар като откритие – гол и асистенция има в актива си досега. Универсален полузащитник, с устрем и умело боравене с топката, той не се плаши и от физически битки. Бенфика инвестира 12 милиона евро, за да го измъкне от Ривер Плейт, но сега потрива ръце в очакване да умножи залога си. Според „O Jogo“ Реал Мадрид вече се е свързал с агента му, за да изпробват почвата. Лисабонските „орли“, обаче, умели в пазарлъка, вече са му поставили клауза от 120 милиона евро и няма да пуснат Енцо, посочват португалските медии, за по-малко от 80 или 90 милиона.
 
Йошко Гвардиол (20 години, Хърватия, РБ Лайпциг)
 
За мнозина той е централният защитник на Мондиала. Челси беше близо до подписването му за 90 милиона евро през лятото, само година след като Лайпциг вкара 18,8 милиона евро в касата на Динамо Загреб. Марян Шишич, неговият агент, на фона на шума, който клиентът му генерира в Катар, успокои водите: „Що се отнася до евентуален трансфер през лятото на 2023 г., ние не бързаме и искам да изясня, че няма предварително споразумение с който и да е клуб", каза той по "Sky Sports Германия". Изявите на Гвардиол на Световното първенство ще наредят много ухажори на опашка за подписа му. Запасени със солидни финансови аргументи.
 
Коди Гакпо (23 години, Холандия, ПСВ)
 
Ляво крило в ПСВ, много по-напред за Нидерландия. Коди Гакпо стартира Световното първенство зашеметяващо с три гола в първите 3 мача, за да забави темпото и резултатността. Висок 1,89 м, момчето от Айндховен е ловко, бързо, неудържим в късия спринт към поредния гол. В Ередивизи този сезон има 13 гола и 17 голови паса, предричат му скоро да отиде в по-голяма лига. От Англия твърдят, че подписът му с Манчестър Юнайтед е гарантиран, но Реал Мадрид е готов да добави доста пари към началната му цена от 55 милиона евро.
 
Гонсало Рамос (21 години, Португалия, Бенфика)
 
„Бих искал да видя Гонсало Рамос като резерва на Бензема в Реал Мадрид. За мен това е идеалното допълнение, който да поеме щафетата в бъдеще”. Жоао Нуно Фонсека, треньор на футболиста от по-долните категории на Бенфика, се изказа по този начин в отговор на информацията, че нападателят е в полезрението на „кралския клуб“ в чат с журналиста Джанлука Ди Марцио. „Той е модерен номер 9, играч, който тактически дава много възможности на треньора, защото израсна като атакуващ полузащитник“, анализира той. Гонсало Рамос отговаря на профила на играч, който използва Световната купа като трамплин, потвърждавайки добрите си резултати с Бенфика (14 гола и 6 асистенции) през сезона. Пазарната му стойност е 24 милиона евро на Transfermarkt, но е очевидно, че Бенфика вече потрива ръце до момента на задействане на наддаването.