Испанският и европейски шампион Реал Мадрид и Челси са най-заинтересованите отбори за подписа на защитника на РБ Лайпциг и Хърватия Йошко Гвардиол. И двата тима са изпратили оферти за 20-годишният футболист, съобщава трансферният специиалист Джанлука Ди Марцио.

Според него, цената на Гвардиол е скочила сериозно в резултат на отличното му представяне на Световното първенство. Футболистът на РБ Лайпциг си спечели репутацията на един от най-добрите защитници в Катар и имаше решаваща роля за достигането на Хърватия до полуфиналите на турнира.

Gulliver/GettyImages
75 снимки

20-годишният Гвардиол почти не допусна грешки на Световното първенство и това включва битката му с Лионел Меси за третия гол на Аржентина в последния мач на Хърватия. Той направи всичко както трябва, но просто беше победен от гения на аржентинеца.

Гвардиол е в РБ Лайпциг от 2021-а година, като впечатли много и на последното Европейско първенство миналата година. Ако Реал Мадрид и Челси искат да подпишат с хърватския национал, то ще трябва да извадят рекордна за защитник сума от около или дори над 100 милиона евро.