Селекционерът на националния тим на Швеция по футбол Яне Андерсон не скри разочарованието си от пропуснатите шансове във финалния плейоф срещу Полша за класиране на Мондиал 2022 в Катар.

„Изключително разочарован съм. Изиграхме мач, в който до голяма степен контролирахме тяхното нападение и създадохме достатъчно възможности да поведем, но не успяхме“, коментира Андерсон.

16 снимки

„Допуснахме лесна дузпа, а след това позволихме да ни поведат с 2:0 след индивидуална грешка. Имахме шансове да излезем напред в резултата, което беше много важно.  Не успяхме да отбележим голове и това ни коства успеха. Наистина съм много разочарован от резултата и че не се класирахме за световното първенство“, каза още 59-годишният шведски специалист.

В последните 10 минути на двубоя в игра влезе и опитният нападател Златан Ибрахимович, но това не помогна на състава на Швеция.

„Всички сме разочаровани. Нормално е след загуба. Искахме да играем на Мондиала, но за съжаление няма да се случи“, заяви 40-годишният Ибрахимович.