Изключително интересни са местата, където всичките 32 държави ще отседнат и тренират на Световното първенство в Катар, като Англия ще избере плажен курорт без алкохол, Германия ще остане в уелнес център, а базата на Белгия може да се похвали с воден парк.

На всяка нация бяха показани редица възможности за избор за тяхното настаняване с посещения за инспекция, които се провеждаха, докато квалификацията все още течеше и имаше политика "пръв дошъл, пръв обслужен", ако повече от една държава искаше една и съща база.

Но като се има предвид компактното географско положение на Катар и близостта на отборните хотели, тренировъчни игрища и стадиони, времето за пътуване ще бъде кратко в сравнение с огромните разстояния, които отборите трябваше да изминат в Бразилия 2014 и Русия 2018.

Мнозинството от отборите са избрали да бъдат точно в центъра на действието, като останат в или около столицата Доха, като Англия, Германия, Белгия и Португалия са сред осемте, които ще бъдат базирани другаде в страната.

Наистина, 24 от 32-та отбора ще останат в радиус от 10 километра един от друг. Както Sportsmail разкри през февруари, Англия е резервирана в хотел Souq Al-Wakra в наскоро разширеното рибарско селище Al Wakrah, на 10 мили южно от Доха. Въпреки че играчите на Гарет Саутгейт без съмнение ще се насладят на лукса на петзвездния курорт и близостта му до плажа, те няма да могат да пият алкохол по време на престоя си.

Саутгейт и Футболната асоциация избраха мястото отчасти, защото е на кратко разстояние с кола от осем от 10-те места за турнира, който започва в неделя, когато домакините Катар играят с Еквадор.

Souq Al-Wakra може да се похвали с пет ресторанта, включително някои с изглед към морето, спа център с "меню" от процедури, струващи до 100 паунда за час сесия, и малък фитнес център.

"Трите лъва", които са сред фаворитите за спечелване на турнира ще тренират на стадион "Сауд бин Абдулрахман",който е на шест минути с кола. Това е стадион с 12 000 места, построен за спортен клуб Al-Wakrah. Междувременно Уелс е базиран в Delta Hotels City Center в Доха, който се управлява от групата Marriott и е открит едва през октомври, само няколко седмици преди турнира. Предлага се със спа център на място, плувен басейн, фитнес център и испански ресторант.

Изглежда, че Белгия е избрала най-вълнуващия курорт - Hilton Salwa Beach, в югозападната част на страната, е описан като "наслаждаването на плажа се среща с тръпката в тематичния парк", защото разполага с воден приключенски парк с 54 атракциона, както и гмуркане, и писта за картинг за изпускане на парата. Въпреки че е един от най-отдалечените от стадионите в Доха, пътуването е само 60 мили.

Базата на Белгия е в контраст със здравословния хотеле избрано от Германия в северната част на Катар. Със сигурност не се предлага алкохол в Zulal Wellness Resort, но има много процедури, които се предлагат, за да поддържат екипа на Ханзи Флик приятен и спокоен.

Действащият шампион Франция отсяда в обиколката на лукса в Al-Messila в Доха, който има привлекателен дизайн, базиран на арабски дворец. Хотелът за 1500 паунда на вечер разполага с 30 частни вили с басейн и богат списък с вина и шампанско, което ще осигури някои добри празненства, ако Франция запази титлата. Настаняването беше посрещнато с одобрението на нападателя Оливие Жиру, който публикува положително видео ревю в социалните медии.

Бразилия, една от първите, които се класираха за финалите, заложи на удобството с Westin Doha, който е средно само на 17 минути път с кола до всеки от стадионите. Хотелът в центъра на града разполага с четири ресторанта, три плувни басейна, фитнес център и спа център.

Междувременно Аржентина и Испания избраха по-скромно настаняване в Катарския университет. Те ще бъдат разположени отделно по време на турнира, с различни, но близки тренировъчни терени. Университетът обаче трябва да позволява много общуване на звездите, като има 52 бара за храна и кафе в кампуса.

Дори Австралия и Коста Рика, последните две страни, които се класираха след плейофите през юни, не са имали проблем с осигуряването на настаняване в центъра на града в Доха. Австралия ще бъде в най-модерната New Aspire Academy, която разполага с много тренировъчни терени, докато Коста Рика ще отседне в dusitD2 Salwa, четиризвезден хотел.