Вратарят на Арсенал Аарън Рамсдейл бе повикан за Англия от Гарет Саутгейт за предстоящото Световно първенство в Катар. Другите вратари, които ще са част от селекцията на "трите лъва" са Джорджан Пикфорд и Ник Поуп.

На въпрос на репортери как баща му реагира на избора му за Световната купа, Рамсдейл каза: "Определено имаше няколко сълзи, проляни от него. Ако наистина успея да изляза на терена, той може да не се върне у дома. Може да получи сърдечен удар! Специално е за семейството и особено за моите родители, които ме караха нагоре-надолу из страната и по света".

Рамсдейл беше част от отбора на Англия за Евро 2020, въпреки че не игра нито една минута на турнира и има само три мача за "трите лъва", като дебютира при победата с 10:0 над Сан Марино. Оттогава Рамсдейл има две участия в Лигата на нациите на УЕФА, като игра при нулевото равенство с Италия през юни, преди да допусне четири от Унгария три дни по-късно.

Номер едно на Арсенал вярва, че Пикфорд е "справедливо" първи избор, но той ще бъде готов да се появи в игра, ако Гарет Саутгейт го сметне за готов за дебют на Световното първенство.

"Джордан Пикфорд се представи изключително добре за Англия и е в добра форма за Евертън. Същото е и с Ник Поуп с Нюкасъл. Не съм единственият, който има сухи мрежи", добави Рамсдейл.

Имаме страхотна връзка между вратарите и Мартин Маргетсън (треньорът на вратарите) се грижи за нас наистина добре. Имате нужда от трима вратари, за да тренирате правилно. Всички тренираме като номер 1 и ще бъде трудно за другите двама да превключат. Но това е нещо, което аз, Поупи и в по-малка степен Джордан сме правили преди. Така че, който и да получи първия мач, ще има нашата пълна подкрепа. Но при турнирния футбол никога не се знае. Винаги трябва да си готов да те потърсят", завърши Рамсдейл.

Англия започва кампанията си за Световното първенство в понеделник на международния стадион "Халифа" срещу Иран, преди да се изправи срещу другите отбори на група B САЩ и Уелс, съответно на 25 и 29 ноември.