Новоизбраният бразилски президент Луис Инасио Лула да Силва изказа подкрепата си към националния отбор на страната, който отпадна вчера на четвъртфинал на Световното първенство по футбол в Катар. Лула да Силва се обърна към хората и към футболистите в страницата си в "Туитър", след като Хърватия спечели с 4:3 след дузпи.

"Бразилия се стара, Неймар вкара красив гол. Отборът заслужаваше повече. Изказвам подкрепата си към футболистите и треньорския щаб. Ще вървим напред, защото в живота никога не бива да се предаваш", отбеляза бразилският държавен глава.

Иначе за Бразилия отпадането на четвъртфинал се превърна в нещо като традиция, защото се случва за четвърти път в последните пет издания на Мондиала. През последните 16 години кариоките са преминали по-напред само веднъж – на домашното първенство през 2014-а година, когато обаче бяха съсипани с 1:7 от Германия на полуфинала. Тогава изпуснаха и бронзовите медали, след като в срещата за 3-тото място бяха победени от Нидерландия с 3:0. 

В исторически план Бразилия има пет световни титли – нещо, което не е постигано от нито един друг национален отбор. Но пък малка утеха за тях е, че играха четвъртфинал за 15-и път изобщо, също непостигнато от никой друг.