Звездата на Португалия Жоао Феликс е бил предложен на клубове от Висшата лига, докато търси път за бягство от Атлетико Мадрид през януари, пише „Daily Mail“. Смята се, че нападателят ще напусне испанския гранд следващия месец, след като така и не успя да се докаже на „Уанда Метрополитано“, а наскоро беше потвърдено, че той не е в добри отношения и със старши треньора Диего Симеоне.

Сега се твърди, че представителите на Феликс имат желание да му уредят трансфер в Англия. Суперагентът Жорже Мендеш вече е преговарял с двата клуба от Манчестър, както и с Арсенал. Ако Жоао Феликс напусне Атлетико през януари, дори и под наем, 23-годишният играч би предпочел да отиде в клуб, който се състезава в европейските клубни турнири. Заинтересовани от нападателя са отборите на Арсенал, Манчестър Юнайтед и Челси, както още Байерн Мюнхен и Пари Сен Жермен извън Англия.

Той се присъедини към испанския клуб за 126 милиона от Бенфика през лятото на 2019-а година и се превърна в рекордната покупка на „дюшекчиите“. Затова, ако бъде продаден за постоянно, то от Атлетико ще искат да си върнат значителна част от тази сума, особено след като Феликс има още четири години от настоящия си договор. Атлетико се надява да получи поне 100 милиона евро за правата на играча.

Кариерата му в испанската столица обаче така и не му потръгна, като мнозина в Португалия смятат, че дефанзивният стил на Симеоне не подхожда на аткрактивната игра на Феликс. Нападателят записа четири участия за Португалия до четвъртфиналите на Световното първенство, като отбеляза веднъж и направи две асистенции.