"Едно нещо е сигурно, Садио Мане ще бъде в листата на Сенегал, която ще бъде обявена утре-" Това каза пред агенция "Франс прес" източник от Сенегалската футболна федерация, който бе запитан за участието на звездата на отбора на Световното първенство, въпреки контузията му на пищяла на десния крак.

Мане, който остана втори в надпреварата за "Златната топка" тази година е "спокоен, професионалист е и знае, че контузиите са част от работата му", допълни източникът.

Селекционерът на Сенегал Алиу Сисе ще обяви състава си утре. Мане със сигурност няма да играе за Байерн Мюнхен в последния му мач за първенство тази събота, а тимът на Сенегал започва участието си на Мондиала на 21 ноември срещу отбора на Нидерландия. В групата са още Катар и Еквадор. 

55 снимки

Лекарят на националния отбор на Сенегал Мануел Афонсо пристигна в Мюнхен днес, за да прегледа играча. Мане се контузи при безобидна ситуацията при победата на Байерн над Вердер Бремен с 6:1. Той получи неволен удар върху капачката на дясното коляно. След намесата на лекарския щаб на Байерн той се опита да се върне в игра, но бързо направи жест, че няма да може да остане на терена. Той беше сменен от Лерой Сане в 21-вата минута.

Контузията на Садио Мане беше преживяна в Дакар като истински шок. Президентът на страната Маки Сал написа в Туитър:

"Садио, пожелавам ти бързо оздравяване. Както съм ти казвал: Садио, ти си лъвско сърце! С цялото си сърце с теб! Господ да те благослови!".

Отборът на Сенегал е актуалният шампион на Африка.