Мексико и Полша ще се противопоставят днес в много важен мач от група С на Световното първенство по футбол в Катар. Срещата е с начален час 18:00 и може да я гледате на ЖИВО С КАРТИНА на сайта Gong.bg. Двубоят е от ключово значение, тъй като мнозина го определят като директен сблъсък за втората позиция в групата.

Мексико е традиционен участник на Световни първенства и последните години се представя много добре, като от 1994-та година насам неизменно преминава груповата фаза и играе минимум осминафинал. Отборът имаше най-добрата защита в квалификациите за Мондиала в зона Северна и Централна Америка, като допусна едва 8 гола в 14 мача. Мексико има много опитни играчи в състава си, като ще опита да се уповава именно на това, в опит отново да покори осминафиналите на турнира.

Полша стартира Мондиала с много надежди, след като ще се уповава главно на своята звезда и лидер Роберт Левандовски. Нападателят прави чудесен сезон дотук, като има 13 гола и 4 асистенции в 14 мача в Ла Лига с екипа на Барселона и ще се надява да пренесе тази форма и с екипа на Полша. Отборът има две трети места на Световно първенство, но последното му излизане от група е през далечната 1986-та година. Полша няма проблеми с контузии и ще може да разчита на всичките си играчи.