Френската полиция в южния град Монпелие преследва шофьора, който удари и причини смъртта на 14-годишно момче, което празнувало класирането на Франция за финала на Световното първенство в Катар, преди да избяга от местопрестъплението.

Видео в социалните мрежи показа бял хечбек, заобиколен от фенове, който тръгва с бясна скорост, когато някой разкъсва знаме, висящо от задния прозорец на автомобила.

94 снимки

„Шофьорът бурно напусна линията от коли и удари 14-годишно момче, което по-късно починало от нараняванията си в болница, казаха от офиса на местния прокурор. Автомобилът бил открит изоставен наблизо и полицейското разследване „се развива бързо“, добавиха от прокуратурата.

Трагедията помрачи успеха на Франция над Мароко, с който световните шампиони си гарантираха втори пореден финал на Мондиал.

„Смъртта на Аймен ни потопи в огромна скръб. Призоваваме за пълно спокойствие и изразяваме нашата увереност в полицията и съдебната система“, се казва в изявление на семейството на момчето, публикувано по тяхна молба от градските власти в Монпелие.

бгнес
27 снимки

Около 10 000 полицаи били мобилизирани в цяла Франция за срещата от полуфиналите в Катар, тъй като властите се притеснявали от евентуално напрежение между привърженици на „петлите“ и тези, подкрепящи бившата им северноафриканска колония. Около 100 ареста били извършени във и около Париж преди 01:00 часа сутринта в четвъртък, разкриха от полицията, а дузина други били задържани в градове, включително Лион и Авиньон.