Само един ден ни дели от старта на Мондиал 2022 в Катар, а ние продължаваме да ви запознаваме с някои от големите надежди на Световното първенство. 

Ред е на звездата на Реал Мадрид - Винисиус Жуниор, който често попада в светлините на прожекторите и има защо. Отборът на Бразилия определено е изпълнен с класни и талантливи футболисти, но играчът на Реал Мадрид ще е ключова фигура в състава на "селесао".


Всички мачове от Мондиал 2022 ще може да гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg


Винисиус e взел участие в 14 мача на "кралския клуб" в Ла Лига, а в тях е вкарал шест гола. Към сметката си е добавил и три асистенции в рамките на 1227 изиграни минути. В Шампионска лига показателите на бразилеца са далеч по-убедителни, като в шестте мача, в които е взел участие, той е вкарал четири гола и е направил една асистенция. В най-престижния европейски турнир Винисиус има средно по четири удара към врата в мачовете си, а в испанския шампионат те са по 2.6 на мач.

Винисиус Жуниор

източник: Sofascore

Бразилецът играе като крило в "лос бланкос", но е една от най-сериозните офанзивни заплахи в тима, а сега в състава на Бразилия, заедно с Неймар по другия фланг, атаката на "селесао" ще бъде наистина опасна. Винисиус Жуниор има и сериозен принос към головете на отбора си, като той често създава голови положения за съотборниците си. Най-силната му страна със сигурност е бързианата и техниката, която притежава, а ако трябва да търсим слабости, то те са в играта в дефанзивен план. Това обаче не е основната работа на крилото и в състава на Бразилия ще има достатъчно хора, които да се справят в етап защита. 

От към пасове бразилецът има малко над 80% успеваемост, както в Шампионска лига, така и в Ла Лига. В испанския шампионат той има средно по 2 ключови подавания на мач. Той дебютира за националния отбор през 2019-та година и до този момент има 16 мача с екипа на "селесао" и само един гол, а това ще е дебютът му на Световно първенство.

Винисиус Жуниор е едва на 22 години, но вече е една от големите звезди на футбола и много хора смятат, че го очаква бласкаво бъдеще. Бразилецът обаче има още какво да доказва и защо да не го направи на най-голямата сцена - Мондиал 2022?