Отборът на Франция среща Мароко на полуфинал в сряда (14 декември) от 21:00 часа. "Петлите" отстраниха Англия в четвъртфиналната фаза на Световното първенство, а сега ще спори с "атласките лъвовое" за място на финала, където чака Аржентина.

Футболистът на Реал Мадрид и френски национал - Орелиен Чуамени, поведе "петлите" към победата срещу Англия с гол в 17-ата минута на мача. 22-годишният полузащитник е започнал всеки един мач на Франция като титуляр и е неизменна част от плановете на Дидие Дешан. 

В Реал Мадрид той има 18 мача през този сезон като е взел участие в 12 мача от испанския шампионат, само веднъж появявайки се като резерва. Най-често той заема позицията на централен полузащитник, но има и няколко двубоя като дефанзивен. Силните страни на французина са подаванията, въздушните дуели и като цяло единоборствата, за което помага сериозния му ръст от 1.87 см. За "лос бланкос" той е записал две асистенции на името си, а пък на Мондиал 2022 той се разписа срещу Англия.

Орелиен Чуамени

източник: Sofascore

22-годишният халф показа, че има и отличен удар от дистанция и може да превърне това в едно от оръжията си. На световното първенство той поддържа феноменалните 94% точност на подаванията, докато в 12-те мача за Ла Лига постижението му е подобно - 93.2%.

Той помага много и в защита на "петлите" като често успява да отнема топката, както и да пресича подавания на опонента. 

Голът му срещу Англия на четвъртфинала в Катар не е единственото му попадение с националния екип, след като той прави дебюта си през лятото на 2021-а година и има гол в приятелски мач срещу Кот Д'Ивоар. Полузащитникът ще има ключова роля и срещу Мароко в полуфинала на Мондиал 2022, но със сигурност Дидие Дешан ще разчита на 22-годишния играч на Реал Мадрид.