Днес на 30ти ноември ще се решат групите C и D на Мондиал 2022. Най-вълнуващият двубой в програмата определено е между Аржентина и Полша, след като „абиселесте“ загуби от Саудитска Арабия в първия си мач, сега не трябва да губи от „дружина полска“, за да продължи напред към 1/8 финалите.

Именно с футболист на Аржентина ще ви запознаем днес в рубриката „Под лупа в Катар 2022“. Става въпрос за 21-годишния полузащитник на Бенфика – Енцо Фернандес. Той е ключова фигура в състава на португалския гранд. Халфът има 24 мача, а в тях на сметката си е записал 4 асистенции и 3 гола. Тези цифри може и да не са впечатляващи сами по себе си, но внушителни са показателите му при подаванията. Той поддържа по 95 точни паса на мач в португалския шампионат и по две ключови подавания. Също така дългите пасове са едно от оръжията му, което го прави безценен в състава на Бенфика и едновременно с това желан от всички грандове. През лятото името му бе замесено и с отбора на Ливърпул.

Енцо Фернандес

източник: Sofascore

В състава на Аржентина младежът все още не се е установил като титуляр, той влезе от скамейката и в двете срещи на тима. В мача срещу Мексико дори отбеляза втория гол, с който оформи крайният резултат и донесе победата на „абиселесте“. За 32-те минути, които е изиграл на Мондиал 2022, той поддържа страхотна успеваемост на подаванията и топката е минавала често през него при организацията на атаки. Той подпомага сериозно и в защитен план, както в националния отбор така и в Бенфика. Все пак, най-често започва именно като дефанзивен халф.

Енцо Фернандес

източник: Sofascore

Дебютът си за националния отбор той направи през септември месец тази година – малко преди старта на Световното и все пак бе повикан в Катар. Засега той има 5 мача за Аржентина и един гол в тях, но със сигурност може да е ключова фигура в състава, ако му се даде шанс.