Световното първенство вече започна, а мачовете са изключително интересни, както и индивидуалните представяния на играчите. Всички фенове на футбола следим изкъсо звездите на любимата ни игра, но в рубриката "под лупа в Катар 2022" искаме да ви обърнем внимание на предимно млади играчи, които могат да използват Мондиала в Катар, за да се наложат още повече като имена. Хора като Джуд Белингам и Коди Гакпо, за които вече говорихме, успяха да блеснат. 

Време е да обърнем внимание и на един защитник. Става дума за Дайо Упамекано, който е централен защитник на Франция и германския колос Байерн Мюнхен. Бранителят премина от Лайпциг при баварците през лятото на 2021-ва година за сумата от 42,5 милиона евро. През настоящия сезон френският национал има 23 мача във всички турнири с екипа на Байерн Мюнхен, като прави по 83,4 докосвания средно на мач за 81 минути средно на среща. Това показва, че Упамекано е активен с топката във времето, което прекарва на терена и често именно чрез него топката бива изнасяна в предни позиции.

Дайо Упамекано статистика

източник: Sofascore

Централният защитник не се страхува да контролира темпото и той да разпределя топката, като именно тази негова увереност му осигурява все повече минути в Байерн Мюнхен. Упамекано не се притеснява и да влиза в единоборства, като има 2,1 шпагати и 1,2 пресичания средно на мач. Забележителна е статистиката му при спечелените дуели средно на мач - 5. Централният защитник е висок 1,86м, но е достатъчно здрав физически, за да успява да се пребори в различните двубои на терена. 

Упамекано има и 2,5 средно на мач, а е записал и 6 сухи мрежи. Проблемът при играча може да е единствено опитът, тъй като е само на 24 години, но френският бранител успява все повече да се наложи в състава на гранда от Германия, а се смята, че може и да бъде титуляр за Франция на Мондиала в Катар. Това ще е страхотен шанс за Упамекано да се утвърди като един от най-добрите централни защитници в Европа, а и да затвърди своето място в Байерн Мюнхен.