Много от младите таланти на Световното първенство в Катар вече блеснаха с прекрасни изяви и оставиха своя отпечатък на Мондиала. В рубриката "Под лупа в Катар 2022" показваме голяма част от тези млади играчи, от които се очаква Мондиала да е още едно основно стъпало в тяхното кариерно развитие.

Играчът, на когото днес ще обърнем внимание, е Букайо Сака. Младото английско крило успя да вкара две попадения във вратата на Иран в първия мач от група B, като по този начин има повече голове на Световни първенства от легендата Уейн Рууни, който се е разписвал веднъж.

Букайо Сака има 20 мача във всички турнири с екипа на Арсенал, като е записал 72 минути средно на мач, отбелязвайки пет гола и доставяйки шест асистенции. Английският национал има 1,95 удари на мач, както и 1,90 средно ключови подавания на мач, което показва, че той е активен, както в изграждането на атаката, така и в нейния завършек. Пробивите на Сака по крилото са изключително опасни, тъй като той дриблира страхотно с топка в крака и рязко може да промени посоката си на движение.

Букайо Сака статистика

източник: Sofascore

Средният брой дрибли на мач за Сака е 1,40, но успява и да постигне 3,75 спечелени дуели средно на мач. Макар крилото да не показва някаква огромна физика, той се опитва да допринася много в дефанзивен план, като е активен най-вече в пресата, правена от Арсенал за отнемане на топката. Сака има 44,35 средно докосвания на мач, като по този начин е за своите 72 минути средно на мач е много въвлечен в мача и голяма част от атаките на отбора минават през него.

Букайо Сака изпузна дузпа на финала на Европейското първенство срещу Италия, но започна страхотно Мондиала в Катар със своите две попадения и сякаш бъдещето е тепърва пред младото талантливо крило, а това Световно първенство може да е просто крачка към една велика кариера.