Бившият треньор на Пари Сен Жермен и Тотнъм Маурисио Почетино няма търпение да види как родната му нация върви до финала в Катар. Той вярва, че Меси се нуждае от триумф на Световното първенство, за да докаже величието си редом до иконата на Аржентина Диего Марадона и легендата на Бразилия Пеле.

Попитан дали спечелването на Световната купа има значение от гледна точка на наследството на Меси сред най-добрите играчи в историята на футбола, Почетино каза пред The ​​Athletic: "Да, има значение, защото Световното първенство е различно. Подобно на Марадона или Пеле, трябва да вземеш купата, която е най-големият престиж във футбола. Когато вдигнете трофея, можем да признаем, че си най-добрият в играта. Това е единственото нещо, което липсва на Меси, да вземе Световната купа и се надявам в Катар това да се случи. Защото аз съм аржентинец и, разбира се, желанието ми е Аржентина да спечели в Катар. И за да потвърдим, че Меси е един от най-добрите, на същото място като Марадона и Пеле".

Катар 2022 ще бъде петото Световно първенство в кариерата на Меси, като най-близо до победата отборът бе през 2014 г., достигайки финал срещу Германия.