Краля на футбола Пеле поздрави Неймар за изравняването на дългогодишния му рекорд по голове за бразилския национален отбор и призова нападателя "да продължи да вдъхновява" на фона на въпросителните дали ще продължи да играе за Селесао.

Неймар откри резултата със 77-ия си гол за Бразилия в средата на продълженията, но хърватите успяха да изравнят с попадение на резервата Бруно Петкович и след това спечелиха при дузпите.

100 снимки

Звездата на Пари Сен Жермен Неймар загатна след мача, че може да е изиграл последния си мач за Селесао, въпреки че все още не е взел официално решение.

Пеле, който беше хоспитализиран с респираторна инфекция, направи изявление в социалните медии, за да поздрави своя сънародник.

88 снимки

„Видях как растеш, аплодирах те всеки ден и най-накрая мога да те поздравя, че изравни броя на головете ми с бразилския национален отбор“, написа Пеле в „Инстаграм“.

„И двамата знаем, че това е много повече от число. Нашето най-голямо задължение като спортисти е да вдъхновяваме. Да вдъхновим днешните ни колеги професионалисти, следващите поколения и най-вече да вдъхновим всички, които обичат нашия спорт. За съжаление денят не е най-щастливият за нас, но ти винаги ще бъдеш източникът на вдъхновение, какъвто мнозина се стремят да станат. Научих, че колкото повече време минава, толкова повече расте нашето наследство. Моят рекорд беше поставен преди почти 50 години и никой не е успял да го доближи досега. Ти успя, момче. Това увеличава величието на твоето постижение. Въпреки това знаеш, както и аз, че няма по-голямо число от радостта да представляваш страната ни. Аз съм на 82 години и след толкова време се надявам, че съм те вдъхновил по някакъв начин да стигнеш дотук“.

„Твоето наследство далеч не е приключило. Продължавай да ни вдъхновяваш. Ще продължа да се радвам на всеки твой гол, както съм правил във всеки мач, в който съм те гледал“, написа Пеле.