Временният селекционер на националния отбор по футбол на Гана - Ото Адо вярва, че неговите футболисти може да се представят отлично на Световното първенство в Катар. Специалистът, който няма опит като старши треньор, пое Гана през февруари след уволнението на Милован Райевац след ранното отпадане за Купата на африканските нации.
 
"Можем да победим всеки. Това зависи от играчите, не от мен. Тяхното представяне ги доведе дотук. Те имат качества, със или без мен. Аз нося отговорност да ги поставя на правилните позиции, така че да могат да покажат най-доброто от себе си. Те трябва да могат да играят заедно", каза Адо пред сайта на ФИФА.
 
 
Адо, който съчетава ролята си на мениджър в Борусия Дортмунд с работата в националния отбор, ще изведе Гана в първия мач от група "Н" срещу Португалия на 24 ноември, преди да срещнат Република Корея четири дни по-късно и Уругвай на 2 декември.
 
"Изправяме се срещу три силни съперници и можем да загубим и трите мача или да спечелим и трите. Зависи от нас и от това как ще се адаптираме към техния стил на игра, как ще ги спрем, как ще работим заедно като отбор. Всеки мач е различен и първият ще бъде решаващ. Следващите ще зависят от първия. Ако загубим, трябва да сме по-атакуващи във втория двубой, но ако не, можем да се настроим по различен начин", коментира селекционерът.
 
Гана ще играе с Уругвай в мач-реванш от спорния четвъртфинал през 2010-а., който южноамериканците спечелиха след изпълнение дузпи, което попречи на Гана да стане първият африкански отбор, достигнал полуфинал на Световно първенство.