Сръбският национален отбор по футбол се събра в спортния център на Футболната асоциация на Сърбия в Стара Пазова, където направи първата си тренировка като част от подготовката за предстоящото Световно първенство в Катар.

Това, което вероятно най-много интересува феновете на футбола в този момент, е състоянието на двамата сръбски нападатели Александър Митрович и Душан Влахович, които се борят с контузии през последните седмици и не взеха участие в последните мачове на клубовете си. 


Всички мачове от Мондиал 2022 ще може да гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg


В Сърбия определено си отдъхнаха, след като пристигнаха страхотни новини от Стара Пазова в понеделник вечерта, тъй като и двамата футболисти са тренирали с останалата част от отбора, което със сигурност е добър знак. Очаква се нападателите в отбора на Драган Стойкович да бъдат готови за първия мач от Световното първенство срещу Бразилия, който е насрочен за 24 ноември.

Стойкович беше усмихнат и в добро настроение, а до него бе заместник-президентът на ФСС Ненад Бекович.

Заради проблеми с адуктора Влахович пропусна предишните пет мача на Ювентус (с ПСЖ, Лече, Интер, Верона и Лацио), докато Митрович страда от контузия на китката.. В края на септември нападателят на Фулъм изпита дискомфорт в дуелите с Швеция и Норвегия в Лига на нациите, като междувременно ситуацията малко се влоши и сръбският голмайстор пропусна предишните два мача на клубно ниво, срещу Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед.