Поражението за Република Корея е тотално несправедлив резултат с оглед представянето им днес в срещата с Гана, смята помощник-треньорът на тима Серджио Коща. След като отстъпиха с 2:3 на Гана, азиатците имат 1 точка и са на дъното на група Н.

Гуе-сун Чхо вкара и двата гола, които обаче се оказаха недостатъчни дори за точка. Те доминираха в големи периоди от мача, особено през второто полувреме, но платиха цената на грубите грешки и на липсата на опит. След като в първата среща завършиха 0:0 с Уругвай, сега футболистите от Република Корея се нуждаят от победа над Португалия в последния си мач, за да продължат. Португалия обаче ще срещне довечера Уругвай и това може да даде отговори на още въпроси.

Gulliver/GettyImages
74 снимки

Серджио Коща трябваше да седне на масата пред журналистите след срещата, тъй като старши треньорът Пауло Бенто беше изгонен от съдията Антъни Тейлър, който трябваше да изтърпи гнева му в последната минута заради край на мача при корнер.

"През първите 25 минути успяхме да контролираме мача с владеене на топката, което беше много добро. Направихме добри подавания и изпълнихме стратегията си за мача. След първия гол нещата се промениха и не успяхме да намерим ритъма поне до края на първото полувреме", обясни Коща.

Второто полувреме беше съвсем различно – имахме контрол, владеене на топката и създадохме възможности за гол. Резултатът е напълно несправедлив. Очевидно заслужавахме победа... разчитайте на нас в следващия мач, че ще направим всичко, за да продължим напред".

След края на срещата футболистите на Република Корея изглеждаха напълно отчаяни, някои насядаха по терена със сълзи на очи, докато капитанът Хюн Мин-сон беше със сълзи на очи. Помолен да коментира тяхната реакция, помощник-треньорът заяви: "Това е реакцията на хора, които усетиха липсата на справедливост в края. Нормално е някой да реагира така, когато направи всичко възможно, за да спечели, но не успее и усети несправедливост. Но това е едното чувство, а другото трябва да е на гордост, че дадохме всичко от себе си на терена".

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Червеният картон на Пауло Бенто ознaчава, че той няма да води корейците в последния мач в групата срещу родината му Португалия с капитан Кристиано Роналдо.

"Да, той няма да бъде с нас на пейката и край терена, което е огромна загуба за нас. И най-вече защото е отличен треньор. За да бъде тук Република Корея заслугата е основно негова. Но това ще ни накара да бъдем още по-добри, за да играем и за него", завърши колегата на Бенто.