Десният краен защитник на Челси Рийс Джеймс не е получил повиквателна за националния отбор на Англия, тъй като не е възстановен от контузията си в коляното, съобщиха английските медии.

В четвъртък мениджърът на "трите лъва" Гарет Саутгейт ще обяви списъка от 26 играчи, на които ще разчита на световното първенство в Катар от 20 ноември до 18 декември. 22-годишният Джеймс обаче няма да бъде сред тях, тъй като не успя да се справи навреме с травмата в дясното коляно. Той я получи при победата с 2:0 над Милан в Шампионската лига миналия месец. Самият Саутгейт е взел трудното решение да каже на Джеймс, че не може да рискува да го включи в състава.

Gulliver/GettyImages
50 снимки

„Няма как да се случи чудо с него, за съжаление. Той се възстановява добре, но все още е на ниво леки кросове. В момента той не може да прави по-сериозни натоварвания“, каза мениджърът на Челси Греъм Потър.

Джеймс има 15 мача за националния отбор на Англия и бе смятан за един от вероятните участници на световното в Катар. В Англия имат опасения още за друг ключов десен - Кайл Уокър, както и за полузащитника Калвин Филипс.

Англия открива участието си на Мондиала на 21 ноември срещу Иран, а в групата са още тимовете на САЩ и Уелс.