Мануел Нойер изрази облекчение, че Германия е „все още жива“ на Световното първенство в Катар, след като се добра до равенството 1:1 с Испания в двубой от група Е. Плановете на Бундестима да стигне до осминафиналите претърпяха шокиращ удар, когато загубиха първия си мач срещу Япония (1:2).

Интригата се запази главно заради Коста Рика, след като отборът претърпя поражение с 0:7 от Испания, но след това отговори с успех с 1:0 над японците, което означа, че всичко ще се реши в последните срещи.

За да продължи напред, отборът на Германия воден от Ханзи Флик трябва да победи Коста Рика в последния си мач от групата в четвъртък и да се надява Испания да им направи услуга срещу Япония.

Капитанът на Германия Мануел Нойер е доволен, че надеждата за място в следващата фаза е все още жива. „Беше труден мач срещу много добър отбор на Испания. Поехме борбата и не им позволихме много положения през 90-те минути.

Работата ни в защита беше превъзходна от ататаката до защитата. Нашата компактност ги затрудни да ни отбележат. Техният гол беше просто качествен и много труден за защита. Въпреки това ние продължихме да вярваме в себе си.

Основното е, че все още надеждата е жива. Това, върху което можем да повлияем, е да вземем три точки срещу Коста Рика“, заяви Мануел Нойер.