Бразилската звезда - Неймар, използва социалните мрежи, за да отправи послание към феновете след отпадането на "селесао" от Мондиал 2022. Сочените за фаворит №1 в турнира южноамериканци отстъпиха на Хърватия след изпълнение на дузпи. Нападателят пусна два поста, като вторият беше посветен на селекционера Тите. 

„Все още адски боли от загубата. Бяхме толкова близо, толкова близо. За съжаление или за щастие все още не съм се научил да губя. Пораженията ме правят по-силен, но адски болят и все още не съм свикнал с това. Както и да е, трябва да продължим, животът ни движи напред, дори и да боли и болката отнема време, за да се излекува. Трябва да продължим. Още веднъж искам да благодаря на бразилския народ за неговата подкрепа и обич. Чувайки, че сме се борили до края, това леко ни утешава. Благодаря на Катар за всичко. Първенството бе красиво и купата трябваше да е в Бразилия, за да увенчае всичко, но по Божия воля не се случи. Продължаваме... Сега трябва да изхвърлим ключа, да се отдадем на семействата и приятелите си, да презаредим енергията, защото справянето с това поражение ще бъде много трудно и все още много ме боли. МНОГО! ВЯРА!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NJ 🇧🇷 (@neymarjr)

След това той написа и специален пост за Тите, който по всичко изглежда, че повече няма да води Бразилия. 

"Преди да се срещнем лично играх много пъти срещу теб и мога да ти кажа... Мислех, че наистина си досаден! Събра екип и бе направил всичко, за да ме победиш, но съдбата е смешна, а? Поставиха те като мой треньор, а мен като номер 10. Познавах те като треньор и вече знаех, че си много добър, но като човек си МНОГО ПО-ДОБЪР! Тук съм, за да ти благодаря открито за всичко, всички уроци, които ни даде... а те бяха толкова много. Винаги ще бъдеш един от най-добрите треньори, които съм имал или ще имам, винаги ще те помня. Имахме красиви моменти, но имахме и моменти, които ни нараняваха много и последните ще ни нараняват дълго време. Заслужаваше да бъдеш коронован с тази купа. Всички го заслужавахме за всичко, което направихме и за всичко, от което се отказахме, за да се опитаме да постигнем най-голямата си мечта. Бог не искаше така, търпение! Бог ни е дал ВСИЧКО! Благодаря ти, професор Тите, за всички научени неща... и ако има фраза, която никога няма да забравя е: „ПСИХИЧЕСКИ СИЛНИ“ и ще трябва да бъдем МНОГО в този момент! Голяма прегръдка и БЛАГОДАРЯ".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NJ 🇧🇷 (@neymarjr)