Няколко стотин хиляди човека в Мар дел Плата посрещнаха своя герой – Емилиано Мартинес, след триумфа му с Аржентина на Мондиал 2022. около 100 хиляди души присъстваха на изток в латинската страна на плажа, където се срещнаха с вратаря на „албиселесте“, откъдето той е родом.

Мар дел Плата се намира на 420 километра от столицата Буенос Айрес.

60 снимки

Пред огромната аудитория Мартинес изрази радостта си, че е първият световен шампион от родния си град, след като спечели и наградата за най-добър вратар на шампионата.

„Не само за мен, а за всички деца, малките вратари, които мечтаят да станат световни шампиони, е важно това“, каза 30-годишният Мартинес.

Аржентина спечели третата си титла в Катар, след като победи Франция на дузпи, а Мартинес се отчете с изключителни спасявания в хода на дуела на „Лусаил“.

„По време на дузпите станах по-силен и знаех, че хората ме уважават. Знам това, защото и противници са ми го казвали“, сподели още той.

99 снимки

Мартинес стана особено популярен след циничните си действия в хода на празненствата на „гаучосите“, както и бламирането на голямата звезда на „петлите“ - Килиан Мбапе.