Повече от 100 000 души посрещнаха снощи в Загреб хърватския национален отбор, който спечели бронзовите медали на Мондиал 2022
Веднага след кацането в хърватската столица, играчите и треньорският щаб се качиха в двуетажен автобус, който ги чакаше на летището. С него те се отправиха към площад "Бан Йелачич", където се бяха събрали над 100 000 души. Героите от Катар бяха приветствани с бурни аплодисменти, а играчите и теньорите се редуваха да говорят от сцената,. Те благодариха на феновете за подкрепата и пяха патриотични песни, които вдигнаха още повече адреналина на щастливата публика.

Посрещането на хърватския футболен отбор след спечелването на бронза на световното първенство в Катар привлече вниманието на световните медии, макар че някои не скриха учудването си от многохилясния парад за третото място на "ватрените".

"Да празнуваш победа в мача за третото място е повод за някои да се подиграват. Но това е впечатляващо постижение за четвъртата най-малка нация на Световното първенство през 2022 г.", пише "Дейли Мейл".

 
"Загреб поздрави топло националния отбор на Хърватия след третото място на световното първенство. Хиляди фенове се събраха в Загреб, скандираха и запалиха факли", пише "Ройтерс".