Борбата на Роналдо за авторството на първия гол срещу Уругвай продължава и в Англия си припомниха подобен случай, когато Хари Кейн бе в ролята на португалеца.
 
Кристиано продължава да твърди, че е докоснал топката преди тя да влезе във вратата на Уругвай, но този инат е присъщ и за друг голям нападател на нашето време - Хари Кейн. 
 
На 7 април 2018 г. Тотнъм спечели с 2:1 в гостуването над Стоук Сити във Висшата лига, като и двата гола за "шпорите" бяха реализирани от Кристиан Ериксен. За второто попадение датчанинът се разписа от центриране, до което се опита да достигне Кейн, но безуспешно. Въпреки това той отпразнува гола като свой.  Повторенията от различни камери обаче показаха, че Кейн не е докоснал топката и попадението бе записано срещу името на Ериксен. 
 
Нападателят обаче не се предаде и продължи да настоява, че голът е негов. 
 
„Кълна се в живота на дъщеря ми, че докоснах топката“, заяви дори Кейн, а от Тотнъм побързаха да подадат жалба, настоявайки лигата да запише Хари като автор на попадението.
 
И след 4 дни Висшата лига промени решението си - голът отиде в сметката на Кейн.
 
„Първоначално голът беше присъден на Кристиан Ериксен, но въз основа на твърденията на играча и прегледа на ситуацията, експертна група прие, че последното докосване на Кейн е било", обясниха от  Висшата лига.