Селекционерът на националния тим на Швейцария по футбол Мурат Якин увери, че отборът му е подготвен преди сблъсъка с Португалия утре.

„Готови сме и се радваме, че можем да играем в такъв мач. Отборът е в пълен състав и е зрял. За нас това е голям шанс да напишем продължението на историята. В състояние сме да спечелим срещу Португалия. Имаме много талантливи играчи в Швейцария. Утре няма да става въпрос да печелим точки, а да се класираме“, каза специалистът на пресконференцията си преди мача.

Gulliver/GettyImages
93 снимки

„Отборът прогресира много с мен. Показахме, че можем да бъдем равностойни на големите отбори и дори да ги побеждаваме. Играчите имат необходимия опит, за да се адаптират тактически към съперника. Първите мачове на осминафиналите показаха колко са важни фазите на преход в играта и, че ако съперникът не е добре организиран, можеш да му вкараш. Моят отбор е бърз и се надявам да се възползва от тези възможности“, каза още Якин.

„Победата срещу Сърбия бе много емоционален момент за някои играчи, и то не само заради класирането. Трябва да се възползваме от нашите силни страни“, добави специалистът.

Gulliver/GettyImages
77 снимки

„Не бих взел никой от тима но Португалия. Те са много добър отбор с отлични играчи, но не може да ме питате това. Бих искал съперникът ми да разполага с добрите си играчи и да играем срещу тях“, каза още треньорът.

„Искаме да продължим и в следващия мач. Радвам се, че се класирахме за осминафиналите, но след това ще бъде вече черешката на тортата. В спорта това, което е станало вчера вече няма значение. Но очакванията са големи“, смята Якин.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

„Можем да спрем Роналдо, като не му оставяме свободни пространства и играем колективно“, сигурен е треньорът.

„Футболистите ми тренират дузпи след всяко занимание. Но аз не се фокусирам върху това. Предпочитам да победим преди сеанса на дузпите. Това е, което ще се опитаме да направим утре“, завърши Мурат Якин.