Нападателят на Сърбия и на английския Фулъм Александър Митрович вярва, че най-доброто тепърва предстои за националния отбор, надявайки се, че ще продължат отличното си представяне и на Световното първенство.

Сърбия спечели място на шампионата в Катар с победа с 2:1 над Португалия в плейофите. След това националите завършиха на първо място в своята група в Лигата на нациите, печелейки промоция за най-високото ниво - Лига А.

"Не ни трябва много време, за да започнем да играем като отбор, а в националния отбор е изключително важно играчите да знаят как всеки един играе и мисли. Много от нашите играчи наистина са израснали заедно, познаваме се много добре", каза Митрович в интервю за сайта на ФИФА.

"Най-доброто предстои. Ние сме в разцвета на силите си. Всички се надяваме, че ще бъдем в добра форма, за да преживеем вълнуващите времена, които ни предстоят Сигурни сме, че можем да постигнем наистина грандиозни резултати", добави той.

Последно на Световното първенство през 2018 година Сърбия завърши на трето място в своята група, като спечели един мач срещу Коста Рика и загуби от Швейцария и Бразилия.

"Мисля, че по-голямата част от нашия отбор вече е участвал на Световно първенство. Натрупахме опит, така че ще сме подготвени и се надяваме резултатите да са по-добри. Последния път някои неща просто не ни се получиха. Може да се дължи на липсата на опит. Този път сме готови - играчите, целият национален отбор и цялата страна", каза още Митрович.

Голмайсторът на Сърбия за всички времена Митрович напоследък показва страхотна форма както за своя клуб, така и за страната, и е звезда в отбора на селекционера Драган Стойкович.

"Мисля, че се промених много от последното Световно първенство. Поумнях и пораснах като цяло. По-спокоен съм и се научих да играя повече с главата си. Мисля, че съм различен и по-добър играч, отколкото бях преди четири години. Чувствам се много уверен", заяви нападателят.

"Вие сте под голям натиск, когато сте нападател. Не можете просто да играете добре, трябва да вкарвате голове. Най-големият натиск идва от това да го правя във всеки мач... Обичам да вкарвам и харесвам, че всички очакват това от мен. Това означава, че съм добър в това", допълни Митрович.

Сърбия е в група "G" с Бразилия, Швейцария и Камерун, а първата среща на тима е на 24 ноември.

"В трудна група сме със силни отбори и отлични играчи, но затова играем тази игра. Искаме да сме там и да се конкурираме с най-добрите, нямаме търпение. Уверен съм, но мисля, че целият отбор и цялата страна се чувстват по същия начин", заяви сръбският национа