„Това е мач, в който ще дадем шанс на играчите, които играят по-малко за клубовете си. Ще направим шест смени, има група от петима, които със сигурност няма да играят“, каза селекционерът на Полша преди приятелския мач с Чили.

Поляците ще се обиграват срещу съперника от Южна Америка в сряда. Срещата ще бъде последната проверка пред Световното първенство в Катар.. първоначално мачът трябваше да се играе на Националния стадион във Варшава, но поради проблеми с покрива на арената съоръжението беше затворено за ползване.

БГНЕС
26 снимки

Следователно мачът беше преместен на Лазиенковска в полската столица. „Смяната на стадиона предизвика известно объркване. По логистични причини трябваше да намерим място близо до Националния стадион и изборът беше естествен. Теренът на този стадион ще е рисков за игра и рискът от контузии се увеличава. Каспер Тобиас със сигурност има шанс да играе и ще бъде доволен, ако се представи добре на клубния си стадион, където ще има много фенове на Легия Варшава. Този спаринг ще ни даде много отговори, тъй като има играчи, които не сме наблюдавали прекалено детайлно напоследък“, подчерта Чеслав Михниевич.

На брифинга треньорът беше попитан и за потенциално появяване в игра на Войчех Шчесни и Роберт Левандовски „Един от тях може да се очаква да играе“, загадъчно отговори селекционерът на Дружина Полска.

„Никой засега не се оплаква от сериозна травма. Грижим се повече за Михал Шкоарш, тъй като не искаме старата му травма да се върне. Тренира индивидуално и със сигурност няма да играе срещу Чили“, разкри треньорът на Полша.