Световният вицешампион Хърватия започна с реми участието си на Мондиал 2022 – 0:0 с Мароко. Медиите в страната не изчакаха и последния съдийски сигнал, за да завалят критиките по адрес на селекционера Златко Далич и звездите на „ватрените“.

„Дори не заслужавахме повече от точка: Далич трябваше да бъде по-смел, защото все пак сме световни вицешампиони“, гласеше челната страница на „24sata.hr“.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

„Бледа Хърватия на старта! Дори с Марко Ливая не успяхме да пробием Мароко, следва тежка битка за прескачане на групата“, пишат пък от „Ютарни лист“.

„Ватрените“ изглеждаха безплодни. Направиха равенство за пръв път на старта на Световното“, добавя изданието.

„Хърватия не успя да повтори стартовете от Световните първенства през 1998-а и 2018-а година, когато победите на „ватрените“ в началото на надпреварата доведоха съответно до бронз и сребро. Впечатлението е, че Хърватия влезе в мача с твърде голям респект към мароканците. С твърде малко играчи Хърватия влезе в зоната на противника и това, заедно с Лука Модрич, който не беше в много добро настроение, не беше достатъчно за победа, а само за равенство“, гласи още анализът.

Gulliver/GettyImages
79 снимки

„Слаба Хърватия откри Мондиала с равенство“, пише пък „Index.hr“.  

„Националният отбор на Хърватия направи 0:0 срещу Мароко в първия си мач на Световното първенство в Катар. Без реални решения в атаката и с няколко добри намеси на Доминик Ливакович „ватрените“ спечелиха точка. В неделя отборът на Златко Далич ще играе срещу Канада, а четири дни след това срещу Белгия“, добавят от изданието.