Нападателят на Франция Килиан Мбапе заяви, че е имало момент, в който е обмислял да напусне националния отбор заради расизъм от страна на феновете.

„Преди казвах: „Не мога да играя пред хора, които ме мислят за маймуна. Няма да играя. Но след това говорих за това с футболисти, които играят с мен и ме развеселяват. И тогава реших, че отказът ми да вляза на терена ще покаже на всички, че съм се предал, а това е лошо. Защото смятам, че трябва да бъда пример за всички“, заяви Мбапе пред „Sports Illustrated“.


Всички мачове от Мондиал 2022 ще може да гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg!


Той каза още, че сега това е нова Франция и затова той продължава да играе за националния отбор. Според него той прави това, за да покаже на младото поколение, че хората са по-силни от предразсъдъците.

23-годишният французин дебютира за националния отбор през 2017-а година и записа 59 мача за него, в които отбеляза 28 гола и направи 21 асистенции. Преди четири години пък Мбапе бе част и от френския отбор, който триумфира със световната титла на Мондиала в Русия.

Световното първенство през 2022-а година ще се проведе от 20 ноември до 18 декември в Катар. Франция ще играе срещу Австралия, Дания и Тунис в груповата фаза.