Реализатор №1 на Мондиал 2022 – Килиан Мбапе, не успя да вземе за втори пореден път титлата от Световно първенство. Мбапе наниза хеттрик във финала срещу Аржентина, но той не помогна на Франция да триумфира, след като „петлите“ загубиха чрез дузпи.

95 снимки

В крайна сметка нападателят на Франция отказа да говори след финала, но използва социалните мрежи, за да предаде своите емоции пред аудиторията.

„Ще се завърнем“, написа накратко Мбапе, който е следван от милиони хора в Instagram, а именно последователите му го окуражиха в коментарите под снимката, която качи.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe)

№10 на „петлите“ наниза осем гола на Световното и изпревари всички, като зад него остана Лионел Меси със седем гола, след като №10 на „гаучосите“ се отчете с два гола във финалната среща. Тези седем гола направиха така, че Меси има вече 12 гола на световни футболни финали и изравни легендарния Пеле.

99 снимки

Мбапе пък стана вторият футболист в историята, който вкарва хеттрик във финален мач, като единствено досега това беше правено от Джеф Хърст от Англия през 1966-а година.