Левият защитник на Уругвай Матиас Оливейра заяви, че са в една от най-равностойните групи на Световното първенство заедно с Португалия, Гана и Република Корея, но е уверен, че отборът може да направи добро представяне в турнира.

Защитникът на Наполи добави, че Уругвай трябва да се концентрира върху силните си страни, за да преодолее група Н.

"Това е най-равностойната група и може да има изненади. Трябва да сме внимателни, да играем мач за мач, да мечтаем и да видим докъде ще стигнем. Въпреки че за мнозина не сме фаворити, ще направим страхотно Световно първенство", каза Оливейра в Абу Даби.

25-годишният бранител добави, че отборът на Уругвай не мисли твърде далеч, докато се подготвя за първия мач срещу Република Корея на 24 ноември.

"През последните няколко дни не сме чували много неща за Република Корея. Работихме повече на терена, но когато отидем в Катар, ще ги проучим по-задълбочено. Трябва да видим силните страни на отбора, който имаме пред себе си, и техните грешки, да ги анализираме и да се опитаме да спечелим . . . ще бъде много здрав мач", добави Оливейра.

Тренировката на Уругвай днес беше прекратени след новината, че майката на вратаря Себастиан Соса е починала. Соса ще се прибере за погребението и ще се върне за началото на Мондиала.

"Футболистът ще пътува с член на Изпълнителния комитет, така че да не е сам и да има помощ по време на цялото пътуване. . .  Той ще се върне в неделя", каза президентът на Уругвайската футболна асоциация Игнасио Алонсо.

Уругвай ще пътува за Катар в събота.