Селекционерът на европейския шамион Италия - Роберто Манчини посочи няколко играчи, за които смята, че биха били решаващи не само за класиране на Мондиала в Катар, ами и за неговото спечелване. Италианският специалист хвърли акцент върху звездите на Рома – Леонардо Спинацола и Николо Дзаниоло, както и върху нападателя на Сасуоло – Джанлука Скамака.

Спинацола получи контузия на ахилесовото сухожилие по време на четвъртфиналите на UEFA EURO 2020 срещу Белгия и е към края на лечението си. 

„Той е решаващ играч за нас. Малко изостава в плана си за възстановяване, но сме уверени, че ще се върне в игра през февруари", започна селекционерът.

30 снимки

Италия се бори с липсата на голове напоследък и Манчини бе попитан за възможни решения на проблемите в атака, като му бяха подхвърлени имената на Дзаниоло и Скамака.

„Николо може да даде много на своя клуб и националния отбор. Всичко зависи от неговото постоянство. За мен не е крило. Атакува опустошително през центъра. Скамака има всичко, за да стане завършен нападател. Отбелязва по всякакъв начин. Говорихме много по време на последния тренировъчен лагер. Може да се подобри още много. С него и Дзаниоло шансовете на Италия са много високи“, заяви сигурно Манчини.