Интересът на Манчестър Юнайтед към вратаря на националния отбор на Португалия - Диого Коща, не е намалял въпреки колебливото му представяне на Световното първенство в Катар. 23-годишният футболист на Порто не впечатли много с изявите си по време на Мондиала, въпреки че влезе в историята по-рано този сезон, след като стана първият вратар, спасил три дузпи в груповата фаза на Шампионската лига. Две от тях бяха в един и същи мач.

Тези му изяви явно са хванали окото на някои от европейските грандове, включително Манчестър Юнайтед и Челси, а неговият агент Жорже Мендеш изглежда е готов да осигури на своя клиент мечтан трансфер. Но след поредица от колебливи изяви на Световното първенство, Коща беше поставен под натиск, особено след грешката при гола на Юсеф Ен-Несири, с който Мароко отстрани Португалия на ¼-финалите.

Според „A Bola“ обаче колебливото му представяне не е отблъснало потенциални кандидати за подписа му, включително Манчестър Юнайтед. Твърди се, че Коща все още е изключително търсен и привлича сериозно внимание към себе си преди януарския трансферен прозорец.

Проблемът за Юнайтед обаче, че в договора на вратаря има откупна клауза на стойност около 75 милиона евро. Съобщава се, че супер агентът Мендеш иска да намери отбор от Висшата лига за своя клиент. Смята се също, че Барселона и Тотнъм също следят Коща.

В момента първи избор за вратата на „червените дяволи“ е Давид Де Хеа, но договорът му изтича през лятото на 2023-а година, но от Юнайтед имат опцията да го удължат автоматично с допълнителни 12 месеца, за което потвърди и мениджърът Ерик тен Хаг.