Селекционерът на испанския национален отбор по футбол Луис Енрике заяви, че ако Испания на спечели титлата на Световното първенство, той би искал Лионел Меси или Лиус Суарес да станат шампиони, съответно с Аржентина и Уругвай.

Енрике, който бе треньор на Меси и Суарес по време на един от най-успешните периоди на Барселона от 2014-а до 2017 година, коментира, че двамата заслужават да спечелят световната титла преди да прекратят състезателните си кариери.


Всички мачове от Мондиал 2022 ще може да гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg


„Ако ние не спечелим, бих искал шампион да стане Аржентина. Би било нечестно за играч като Меси да се откаже без титла от Мондиал. Също и Уругвай с Луис Суарес“, заяви Лиус Енрике по време на пряко излъчване в интернет платформата Twitch от Катар.

52-годишният специалист вярва, че неговият тим ще направи успешен турнира, въпреки множеството по-неопитни състезатели в отбора. Енрике добави, че Испания, чийто състав е в група Е в компанията на Германия, Коста Рика и Япония, не се страхува от никой.

БГНЕС
7 снимки

„Не се притеснявам за младите в тима. Футболът се развива, а младите са много ентусиазирани. Ветераните водят отбора, а младите ще бъдат водени“, каза още испанският селекционер, цитиран от агенция „Ройтерс“.

„Целта ни е да спечелим първото място в групата. Знаем срещу кой ще се изправим в елиминациите и евентуално някой от групата на Бразилия на полуфиналите, но кой казва, че се страхуваме? Надявам се, че Испания ще е позитивна изненада, въпреки че за мен не би било изненада“, добави Луис Енрике.

Футболистите на Испания започват участието си на Мондиал 2022 с мач срещу Коста Рика в сряда.