Стиловете на игра на Германия и Испания си приличат много и двата отбора ще направят открит мач на Световното първенство по футбол в Катар, заяви селекционерът на иберийците Луис Енрике. Двата отбора ще се срещнат в неделя вечер от 21:00 часа българско време.

"Без съмнение, това е отборът на Световното първенство, който най-много прилича на Испания по отношение на стила на игра и контрола над топката. За нас това е предизвикателство и смятам, че ще се получи открит мач", заяви Луис Енрике, цитиран от Ройтерс.

Испания спечели със 7:0 срещу Коста Рика в първия си мач в Катар в сряда. Германия пък допусна поражение с 1:2 срещу Япония и така Бундестимът ще се бори за живота си на стадион "Ал-Байт" в неделя вечер.

"Голяма победа като тази ни дава самочувствие, но не бива да влизаме в двубоя с Германия с вирнати носове. Дали съперниците ни ще бъдат екстра мотивирани? Във футбола никога не се знае", продължи Енрике.

Нападателят Дани Олмо добави: "Те са под натиск, защото преследват победа след загубата от Япония, но Германия и без това е един от най-силните отбори в света. Не можеш да ги отписваш след един мач, а на всичкото отгоре за тях това ще бъде финал. Ние също ще гоним победа, защото с нея можем да се класираме напред".