Бившият селекционер на Испания Луис Енрике даде първото си интервю, откакто не заема поста. Той бе освободен след Мондиал 2022, като по-точната формулировка е, че договорът му не е продължен. На световното Испания отпадна още на 1/8-финалите след сблъсък със сензацията Мароко, което на практика предреши съдбата на Енрике.

"От 26-те футболисти, които взех на световното първенство, не бих взел един и бих взел друг на неговото място. С имена обаче няма да говоря. Има един футболист, който не ми хареса и съм разочарован от това, което видях", каза Енрике.

"90 минути могат да пратят на боклука 4 години труд. Това е жестоко, но футболът е такъв. Съжалявам безкрайно, защото този отбор беше подготвен да стъпи на върха. Честно казано, виждайки кои отбори стигнаха до полуфиналите, няма нито един по-добър от нашия", сподели още Енрике.

Селекционерът бе наследен на поста от наставника на младежкия тим Луис де ла Фуенте, като даде да се разбере, че смята да продължи в клубен тим. Според испанските медии, с най-големи шансове за Енрике е Атлетико Мадрид, където вече се оглеждат за заместник на Диего Симеоне.