С всеки изминал ден наближава стартът на Мондиал 2022, а с това е време да започнем представянето на лицата на NOVA, които ще са част от екипа, който ще отразява големия форум. Днес представяме Валерия Видева, която сподели кой тим ще подкрепя на първенството, както и кой според нея е големият фаворит. 

- Кой е големият фаворит за спечелването на Световното първенство?

- Няма да е изненада за никого като кажа Бразилия. „Селесао“ винаги влиза като фаворит, най-малкото заради своята аура на петкратен световен шампион. Сега обаче и цялостно чувството е различно. Тите разполага наистина с изключително класен състав, който респектира всички съперници. Резултатите също са много силни напоследък.

Аржентина също е сред фаворитите. Серията от 35 мача без загуба е впечатляваща, но тя може дори да се превърне в рекордна по време на форума. Отборът около Лео Меси е много силен, така че може и да е време да видим световен първенец, който да е извън Европа за пръв път от 2002 година.

9 снимки

 - На кой от участниците симпатизираш?

- Тук отговорът ми няма да е по-различен от този преди старта на Евро 2020. Преди всеки форум симпатизирам на Германия, като това ще е така и сега. Това ще е първото предизвикателство пред новия селекционер Ханзи Флик. Той успя да вкара свой собствен почерк, но не се отклони прекалено много от характеристиките на немския футбол. Германия показа слабости по време на Лигата на нациите, а преди това разочарова и на последните два големи футболни форума, но въпреки това е сред тимовете, които са показвали, че могат да надминат моментната си форма. Надявам се на следващото Европейско първенство, през 2024 година, ако отново правим такова интервю, отговорът ми да е България. 

Останалата част от интервюто може да видите в прикаченото видео.