Легендата на италианския футбол Роберто Баджо определи като „лудост“ факта, че представителният тим на страната не е получил директно класиране за Мондиал 2022 след като спечели европейската титла.

62 снимки

„Италия стана шампион на Европейското първенство. Мисля, че е срамота, лудост, че не получиха автоматично място за Световното първенство“, заяви 55-годишният Баджо пред вестник Gazzetta dello Sport.

„Всеки може да загуби един мач срещу всеки съперник, когато има лош ден. Тези момчета обаче заслужаваха някаква отплата за постигнатото, нали? Ако бях част от отбора, щеше да ми е трудно за го приема“, коментира още Роберто Баджо по повод провала на Италия в квалификациите за Мондиал 2022 в Катар.

За поражението от Аржентина с 0:3 в сблъсък за купа „Финалисима“, Баджо смята, че е част от психологическите ефекти върху тима. „Видяхме, че спокойствието и увереността на играчите на Аржентина не може да се сравнява с моментното психологическо състояние на нашите футболисти“, каза бившият национал на Италия.

„Роберто Манчини свърши изключителна работа. Той трябва да получи уважение и възможност да продължи по начина, по който умее. Имаме млади таланти, които не получават възможност за изява в Серия А, а това е добре познат проблем“, добави Роберто Баджо.