Бившият хърватски футболист и легенда на страната – Роберт Ярни, сподели, че очаква аржентинците отново да провокират неговите сънародници, но се надява те „да не попаднат в техния капан“.

Аржентина и Хърватия си дават спор в полуфинален мач на Мондиал 2022 във вторник, а мачът е с начален час 21,00 и ще може да го гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

“Това, което съм убеден, е, че аржентинците по традиция ще провокират съперника. В този случай сме ние. Те го правят това, за да има ответна реакция и да си изкарат червени картони. В тяхната страна се играе много тежък футбол, в който има много шпагати в краката. Това е и техният стил. Нашият е различен и се надявам да не паднем в техния капан“, каза Ярни пред испанските медии.

Настоящият треньор на една от младежките формации на Хърватия добави, че Аржетнина имат Лионел Меси, но Хърватия разполага с Лука Модрич, Матео Ковачич и още добри футболист. „Също така имаме и отличен треньор, който се показа срещу Бразилия“, допълни още той.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Ярни беше част от националния отбор на Хърватия през 1998-а година, когато те спечелиха бронзовите медали във Франция. Тогава домакинът ги отстрани на полуфиналите, а отново „петлите“ спряха „ватрените“ към титлата през 2018-а година във финалния мач. „Всички във Хърватия искаме реванш за този финал, но трябва да гледаме стъпка по стъпка. Първо нека елиминираме Аржентина“, завърши Роберт Ярни.