Нападателят на Интер - Лаутаро Мартинес, не изигра мечтаното си Световно първенство, като и в редките случаи, когато се появяваше в игра, не блестеше. Той помогна много за третия гол на "гаучосите" във финала срещу Франция, който бе решен след изпълнение на дузпи в полза на Аржентина. Преди това обаче изпусна едно много чисто положение, а това се случи и на няколко пъти и в други мачове през турнира. Нормално е, за Лаутаро да остава и горчевина, но и голяма е радостта от успеха в Катар.

60 снимки

Лаутаро Мартинес все пак вдигна световната купа и игра в Катар, въпреки че дни преди старта на Мондиал 2022 се бореше с контузия. Футболистът дори призна, че е играл на обезболяващи инжекции в някои от двубоите.

"Невероятно е, влязохме в историята на страната си. Изглежда сме в силата си. Лично аз съм леко разочарован, защото това не бе Световното, което исках и което очаквах. В същото време се радвам за отбора. Доказахме, че независимо кой играе, той се раздава на терена и постигаме всичко заедно", сподели Лаутаро.

Gulliver/GettyImages
34 снимки

"Това е лудост. Много съм щастлив и съм благодарен на съотборниците си и на моето семейство. Не мога да си представя какво се случва в Аржентина. Нека ни очакват. Заслужаваме тази радост, нека празнуваме заедно”, завърши той.