Лацио вече вече има готов план, ако спекулациите за напускане на Луис Алберто се окажат верни. В Италия към момента информациите са, че “орлите” виждат заместник на испанския си полузащитник в лицето на японеца Хидемаса Морита.

Морита към момента е футболист на Спортинг Лисабон, за който се включи в пет от шесте мача на иберийския тим в груповата фаза на Шампионската лига, където записа една асистенция. На Мондиала в Катар пък игра в три от четирите на Япония при впечатляващото участие на отбора от страната на изгряващото слънце, който завърши на първо място в група с Испания и Германия.

Ако Хидамеса Морита наистина се присъедини към римляните, това би могло да разреши проблема на селекционера на “сините” - Маурицио Сари, който не веднъж е споделял, че се затруднява да впише Луис Алберто в схемата си 4-3-3. Този факт допринесе за колебанията на Лацио в резултатите и им отреди 4-о място в класирането в Серия “А” преди зимната пауза и цели 11 точки изоставане от настоящия лидер Наполи.

Относно Алберто спекулациите са, че ако напусне италианската столица, той ще се завърне в родната си Испания, където ще подпише със Севиля.