Културното селище на Доха – Катара, e едно от най-впечатляващите места в града. То е разположено на източния бряг между Уест Бей и изкуствения остров Перла. Катара отваря врати през октомври 2010 г. по време на филмов фестивал в Доха.

Катара е културно значимо място в центъра на Катар. Вече повече от 10 години то бива развивано като популярна туристическа атракция.

Чрез авангардни технологии и възраждане на наследството селището разказва историята на Катар, като същевременно демонстрира креативността и възможностите на града.

Катара е историческото име, използвано за Катар преди 18-и век. Селището разполага с открит амфитеатър, опера, многофункционално кино, многофункционална голяма зала, плаж и, разбира се, сук (пазар).

На всяка крачка туристите могат да видят нещо забележително. В поредното видео Виктор Врачев ни показва невероятно шоу с фонтани – вода, музика и светлина в пълен синхрон.

Пратениците на DIEMA SPORT ни разказват за всичко, което ги впечатли в Катар. Още от техните видео блогове можете да видите в рубриката ни.