Един от най-големите критици на Неймар - Валтер Касагранде заяви, че звездата повече не трябва да играе за Селесао. В колоната си за UOL бившият бразилски национал направи на пух и прах нападателя на ПСЖ и взриви футболния свят.
 
"Не е възможно все още да има хора, които вярват, че той може да помогне на бразилския отбор. Неймар повече няма място в националния отбор", категоричен е Касагранде.
 
59-годишният бивш национал акцентира върху "професионалното отношение" на Неймар по време на Световното първенство и след него. Касагранде съветва младите бразилски играчи да стоят далеч от него и от Дани Алвеш, тъй като двамата имат лошо влияние. Ветеранът критикува Неймар и за организирането на парти в имението му в Сао Пауло дни след елиминирането на Бразилия от Мондиал 2022.  
 
"За съжаление някои вече са прихванали от поведението на Неймар и Алвеш, но са млади и подлежат на промяна. Просто трябва да предотвратим и другите да се заразят. От какво ли? От арогантност, преструвки, липса на уважение, подигравки, излишна суета... тези неща са много вредни за всеки, особено за един футболист. Това кара човек да губи корените си", написа още Валтер Касагранде.