Новината за потенциалната договорка между Кристиано Роналдо и Ал Насър до 2025-а година маркира края на вчерашния ден и остави сериозна диря в четвъртък, но това очевидно не е единственото около цялата сделка.

Според испанската преса CR7 се е сближил достатъчно вече със собствениците на саудитския клуб, които ще му дадат 250 милиона евро в заплата за две години и половина, а освен това той ще бъде ангажиран и с друга мисия в клуба от Близкия Изток.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Целта на босовете от Саудитска Арабия е голямата футболна звезда да стане официален посланик на държавата, която е кандидат за Мондиал 2030 заедно с Египет и Гърция и за целта договорът ще бъде удължен до 7 години.

В този случай Кристиано ще пренебрегне неговата родина – Португалия, която също е в тази надпревара, ала шансовете на иберийската страна за домакинство и без това са много малки.

Gulliver/GettyImages
95 снимки

В следващите часове се очаква Роналдо да парафира спортния си договор с Ал Насър, след като се раздели двустранно с Манчестър Юнайтед в последните дни на месец ноември тази година.