Кристиано Роналдо все още е отворен към всякакви варианти за продължаване на кариерата си. „The Mirror“ твърди, че португалската суперзвезда все още не е решил дали да приеме офертата от саудитския Ал-Насър, според която той ще получава зашеметяващите 200 милиона евро на сезон, тъй като ще реши бъдещето си едва след Световното първенство.

37-годишният Роналдо прекрати по взаимно съгласие договора си с Манчестър Юнайтед и дори се отказа от заплатите, които трябваше да поучава до края на сезона, а те не бяха малко – около 16 милиона. Източници, близки до бившия нападател на Спортинг Лисабон, Реал Мадрид и Ювентус, разкриват, че Роналдо се е съсредоточил единствено върху Мондиала, тъй като иска да помогне на Португалия да стане Световен шампион за първи път и няма желание да разсейва по време на турнира.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

Все още има огромен интерес към него въпреки изпадането му в немилост в Юнайтед. „Червените дяволи“ първоначално отказаха да освободят Роналдо, защото се страхуваха, че той ще се присъедини към директен съперник от Висшата лига в лицето на Челси. В крайна сметка на „Олд Трафорд“ обаче взеха решение да се разделят с португалеца по взаимно съгласие след отправените от него сериозни критики към клуба и мениджъра Ерик тен Хаг в скандалното си интервю с журналиста Пиърс Морган.

Смята се, че Челси все още се интересува от Роналдо, тъй като собственикът Тод Боули иска да покаже сериозното си намерение да превърне лондончани във фактор, като привлече играч, който има огромна стойност.

Спортинг Лисабон също иска да си върне своя юноша 19 години, след като той премина в Юнайтед за първи път. Португалския тим обаче не може да предложи на Роналдо участие в Шампионската лига, за който той толкова жадува, след като бяха елиминирани в последния си мач от групата.

Gulliver/GettyImages
34 снимки

Иначе Роналдо влезе в историята, след като стана първият играч, отбелязал гол на пет Световни първенства, след като се разписа при победата с 3:2 над Гана в първия мач за „мореплавателите“ в Катар. Това обаче си остана единственото му попадение в първите три мача на Португалия в груповата фаза, а на 1/8-финалите иберийците ще срещнат Швейцария.

Изданието завършва с това, че един от ключовите въпроси, които Роналдо ще си зададе, след като Мондиала в Катар приключи, е дали трансфер в Саудитска Арабия ще бъде подходящ завършек на неговата звездна кариера.